Akupunktura

Akupunktura je način zdravljenja, ki izhaja iz Kitajske in je stara več tisoč let. Temelji na stimulaciji določenih točk na telesu. Stimulirajo se točke na energijskih kanalih kar privede do vzpostavitve ravnovesja v telesu in izginotje simptomov in bolezni. Za to se uporabljajo tanke, sterilne akupunkturne igle. 

Akupunktura je zelo uspešna pri zdravljenju različnih boleznih. V Sloveniji je priznana s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje le pri zdravljenju dologtrajnih (kroničnih) bolečin. Primerna je za zdravljenje kroničnih glavobolov, obraznih bolečin, bolečin po Herpes zosterju ter bolečin v mišicah, kosteh in sklepih. Prav tako se uporablja pri različnih bolezenskih stanjih kot so fibromialgija, nevropatska bolečina, dolgotrajne bolečine po poškodbah in nesrečah.

Akupunktura se uporablja v zadnjih tednih nosečnosti (po 36.tednu) kot priprava za lažji porod. Z akupunkturno terapijo prav tako zdravimo nespečnost, bolezni odvisnosti kot so motnje hranjenja in kajenje, različne alergije, težave z želodcem, hormonska in imunskega neravnovesja. Zelo pomaga tudi pri premagovanju stresa in lažjih psihičnih težav.